Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 1,5 glāzes miltu
- 1 tējkarote vanilīn cukura
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 600 g sausa vājpiena biezpiena
- 4 olu dzeltenumi
- 1/2 glāzes trekna skābā krējuma (25%)
- 1/2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 1 citronam norīvēta miziņa
- 3/4 glāzes rozīņu
- 1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana
- Sviestu istabas temperatūrā saputo ar pusglāzi cukura un vanilīn cukuru, iesijā miltus un sajauc drupanu mīklu.
- Cepešpannu vai veidni izklāj ar cepamo papīru un mīklu vienmērīgi izlīdzina.
- Olu dzeltenumus saputo ar pusglāzi cukura.
- Biezpienu sajauc ar krējumu un sablendē. Kad masa kļuvusi gandrīz viendabīga, iemaisa kartupeļu cieti, citrona miziņu, rozīnes un sakultos olu dzeltenumus.
- Biezpiena masu izlīdzina uz mīklas, visu pārkaisa ar kanēli un sakarsēta cepeškrāsnī 180°C temperatūrā cep 40 - 45 minūtes - līdz biezpienmaize kļuvusi zeltaini brūna.
Parasta biezpienmaize jau ir brīnum-garda, bet vēl ar rozīnēm – tā jau ir visīstākā pasaka.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!