Biezpienmaize ar rozīnēm

Biezpienmaize ar rozīnēm Foto: Biezpienmaize ar rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 tējkarote vanilīn cukura
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 600 g sausa vājpiena biezpiena
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1/2 glāzes trekna skābā krējuma (25%)
  • 1/2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1 citronam norīvēta miziņa
  • 3/4 glāzes rozīņu
  • 1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana

  1. Sviestu istabas temperatūrā saputo ar pusglāzi cukura un vanilīn cukuru, iesijā miltus un sajauc drupanu mīklu.
  2. Cepešpannu vai veidni izklāj ar cepamo papīru un mīklu vienmērīgi izlīdzina.
  3. Olu dzeltenumus saputo ar pusglāzi cukura.
  4. Biezpienu sajauc ar krējumu un sablendē. Kad masa kļuvusi gandrīz viendabīga, iemaisa kartupeļu cieti, citrona miziņu, rozīnes un sakultos olu dzeltenumus.
  5. Biezpiena masu izlīdzina uz mīklas, visu pārkaisa ar kanēli un sakarsēta cepeškrāsnī 180°C temperatūrā cep 40 - 45 minūtes - līdz biezpienmaize kļuvusi zeltaini brūna.

Parasta biezpienmaize jau ir brīnum-garda, bet vēl ar rozīnēm – tā jau ir visīstākā pasaka.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes