Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1 1/2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 2 1/2 ēdamkarotes cukura
- 150 ml piena
- vaniļas cukurs
- 500 g biezpiena
- 400 ml saldā krējuma
- 10 želatīna plāksnes
- 500 g zemeņu
- 1 ēdamkarote želejas (jebkuras)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo 2 olu dzeltenumus un 2 ēdamkarotes cukura.
- Atsevišķi saputo olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu stingrā masā.
- Sajauc abas masas kopā, pievieno miltus, kartupeļu cieti un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas viegli ietaukota un pārkaisīta ar miltiem.
- Liek cepties 200°C temperatūrā 20 minūtes.
- Krēms: Želatīna plāksnes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj maliņā līdz būs nepieciešams.
- Neliela katliņā sajauc pienu ar cukuru un vaniļas cukuru, nedaudz uzsilda un pievieno uzbriedināto želatīnu.
- Atsevišķi saputo saldo krējumu un sajauc ar biezpienu.
- Biezpiena masai pievieno piena maisījumu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Krēmu pārklāj pār biskvītu un ievieto kūku ledusskapī līdz masa pilnībā sastingst.
- Zemenes sagriež mazākās daļās, pārkaisa pār kūkas virsmu un pārlej ar želeju, kas sajaukta ar jebkuru sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!