Biezpiena – zemeņu kūka

Biezpiena – zemeņu kūka Foto: Biezpiena – zemeņu kūka

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1 1/2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 2 1/2 ēdamkarotes cukura
  • 150 ml piena
  • vaniļas cukurs
  • 500 g biezpiena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 10 želatīna plāksnes
  • 500 g zemeņu
  • 1 ēdamkarote želejas (jebkuras)

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo 2 olu dzeltenumus un 2 ēdamkarotes cukura.
  2. Atsevišķi saputo olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu stingrā masā.
  3. Sajauc abas masas kopā, pievieno miltus, kartupeļu cieti un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas viegli ietaukota un pārkaisīta ar miltiem.
  5. Liek cepties 200°C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Krēms: Želatīna plāksnes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj maliņā līdz būs nepieciešams.
  7. Neliela katliņā sajauc pienu ar cukuru un vaniļas cukuru, nedaudz uzsilda un pievieno uzbriedināto želatīnu.
  8. Atsevišķi saputo saldo krējumu un sajauc ar biezpienu.
  9. Biezpiena masai pievieno piena maisījumu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  10. Krēmu pārklāj pār biskvītu un ievieto kūku ledusskapī līdz masa pilnībā sastingst.
  11. Zemenes sagriež mazākās daļās, pārkaisa pār kūkas virsmu un pārlej ar želeju, kas sajaukta ar jebkuru sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes