Sastāvdaļas
- 800 gr 9% biezpiena
- 5 ēdamkarotes 25% krējuma
- 5 olas
- 10 gr cepamā pulvera
- 150 gr rozīņu
- 4 ēdamkarotes manna
- 4 ēdamkarotes cukura
- vaniļas cukura vai ekstrakta
- šķipsniņa sāls
- citrona miziņas
- apelsīna miziņas
Pagatavošana
- Biezpienu ar cukuru, olām, krējumu sablenderē, pievieno garšviela, citrona un apelsūnu miziņas (pēc garšas).
- Rozīnes aplej ar karstu ūdeni, tad nosusina un apviļā miltos (tas lai visas rozīnes nesadomā sabirt sacepuma apakšā). Klāt masai pievieno 4 ēdamkarotes mannas.
- Ļauj uzbriest 15-20 min.
- Masu lejam ieziestā ar sviestu formā.
- Pirms cepšanas mīklu pārkaisa ar cukuru, lai sacepuma virsma neatslāņotos.
- Liekam cepties 180°C temperatūrā 60- 80 min. (atkarīgs no cepeškrāsns).
- Sacepuma virsmai jābūt skaisti brūnai.
- Atdzesējam un pasniedzam ar ogu mērci.
- Šai receptē ir zemeņu mērce no sasaldētas zemenes.
Recepti piedāvā un iesaka: Vlada Vladlena
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!