Biezpiena sacepums ar zemeņu mērci

Biezpiena sacepums ar zemeņu mērci Foto: Biezpiena sacepums ar zemeņu mērci

Sastāvdaļas

  • 800 gr 9% biezpiena
  • 5 ēdamkarotes 25% krējuma
  • 5 olas
  • 10 gr cepamā pulvera
  • 150 gr rozīņu
  • 4 ēdamkarotes manna
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • vaniļas cukura vai ekstrakta
  • šķipsniņa sāls
  • citrona miziņas
  • apelsīna miziņas

Pagatavošana

  1. Biezpienu ar cukuru, olām, krējumu sablenderē, pievieno garšviela, citrona un apelsūnu miziņas (pēc garšas). 
  2. Rozīnes aplej ar karstu ūdeni, tad nosusina un apviļā miltos (tas lai visas rozīnes nesadomā sabirt sacepuma apakšā). Klāt masai pievieno 4 ēdamkarotes mannas.
  3. Ļauj uzbriest 15-20 min.
  4. Masu lejam ieziestā ar sviestu formā.
  5. Pirms cepšanas mīklu pārkaisa ar cukuru, lai sacepuma virsma neatslāņotos.
  6. Liekam cepties 180°C temperatūrā 60- 80 min. (atkarīgs no cepeškrāsns).
  7. Sacepuma virsmai jābūt skaisti brūnai.
  8. Atdzesējam un pasniedzam ar ogu mērci.
  9. Šai receptē ir zemeņu mērce no sasaldētas zemenes.

Recepti piedāvā un iesaka: Vlada Vladlena

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes