Biezpiena pončiki

Biezpiena pončiki Foto: Biezpiena pončiki

Sastāvdaļas

  • 200-250 g biezpiena
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Biezpienu samīca ar cukuru un olu.
  2. Pievieno cepamo pulveri, sāli, pakāpeniski pievieno miltus, samīca viendabīgu, mīkstu mīklu, tā var mazliet lipt pie rokām.
  3. Mīklu sadala 4 daļās, katru daļu sarullē 3,5 cm biezā desiņā.
  4. Desiņu sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Katlā, uz vidējas uguns, sakarsē augu eļļu.
  6. Eļļai jābūt tik daudz, lai mīklas gabaliņi tajā peldētu.
  7. Vairākus mīklas gabaliņus liek eļļā un cep, kamēr tie kļūst zeltaini-brūni no visām pusēm.
  8. Gatavus pončikus pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
  9. Var pasniegt gan siltus, gan aukstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes