Biezpiena pīrāgs ar bezē

Biezpiena pīrāgs ar bezē Foto: Biezpiena pīrāgs ar bezē

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 80 g margarīna
 ● 1 glāze miltu
 ● 1 tējkarote cepamā pulvera
 ● 2 ēdamkarotes cukura
 ● 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
 ● 1 ola

Pildījumam:
 ● 400 g biezpiena
 ● 200 ml bieza skābā krējuma
 ● 1/2 glāzes cukura
 ● 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
 ● 3 olu dzeltenumi

Bezē:
 ● 3 olu baltumi
 ● 5-6 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri, pievieno cukuru.
  2. Margarīnu sagriež gabaliņos, pievieno miltu maisījumam, ar rokām sadrupina drupačās.
  3. Piesit olu - samīca gludu mīklu.
  4. Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
  5. Gatavo pildījumu - visas sastāvdaļas samaisa, kārtīgi sakuļ ar mikseri.
  6. Ja biezpiens ir ļoti graudains, to iepriekš sablenderē.
  7. Veidni, ar noņemamām malām ietauko un pārkaisa ar miltiem.
  8. Mīklu izrullē, uzkaisa mazliet miltu, liek veidnē.
  9. Virsū liek pildījumu, izlīdzina to ar karoti.
  10. Cep 160-180°C temperatūrā, 1 stundu.
  11. Gatavo bezē - olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno pūdercukuru, vēlreiz kārtīgi sakuļ.
  12. Izņem pīrāgu no krāsns, liek bezē masu virsū, izlīdzina, tad veido rakstu, turpina cept 20 minūtes.
  13. Tad pīrāgu no krāsns izņem, liek vēsumā, lai sastingst un tikai tad griež gabalos.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes