Biezpiena kēkss ar citronu

Biezpiena kēkss ar citronu Foto: Biezpiena kēkss ar citronu

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiena
  • 200 g miltu
  • 170 g cukura
  • 20 g sviesta
  • 3 olas
  • 1 citrons
  • 1⁄2 tējkarotes sodas

Pagatavošana

  1. Citronu kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus, sagriež šķēlītēs, izņem sēkliņas.
  2. Citrona šķēlītes sasmalcina blenderī.
  3. Mīkstu sviestu viegli samaisa ar cukuru, pievieno biezpienu - samaisa.
  4. Pievieno sablenderēto citronu, olas, samaisa, pievieno sodu - vēlreiz samaisa.
  5. Masu kuļ 1-2 minūtes, tā uzbriedīs, jo notiek sodas reakcija ar citronu.
  6. Masai jāuzbriest 2-3 reizes.
  7. Pievieno miltus, samaisa, mīkla saplaks.
  8. Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 1 stundu.
  9. Kēksa gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss, gatavs!
  10. Gatavam kēksam jābūt brūngani-spīdīgam.
  11. Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes