Sastāvdaļas
- 250 g biezpiena
- 200 g miltu
- 170 g cukura
- 20 g sviesta
- 3 olas
- 1 citrons
- 1⁄2 tējkarotes sodas
Pagatavošana
- Citronu kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus, sagriež šķēlītēs, izņem sēkliņas.
- Citrona šķēlītes sasmalcina blenderī.
- Mīkstu sviestu viegli samaisa ar cukuru, pievieno biezpienu - samaisa.
- Pievieno sablenderēto citronu, olas, samaisa, pievieno sodu - vēlreiz samaisa.
- Masu kuļ 1-2 minūtes, tā uzbriedīs, jo notiek sodas reakcija ar citronu.
- Masai jāuzbriest 2-3 reizes.
- Pievieno miltus, samaisa, mīkla saplaks.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 1 stundu.
- Kēksa gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss, gatavs!
- Gatavam kēksam jābūt brūngani-spīdīgam.
- Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!