Sastāvdaļas
- 100 g biezpiena
- 50 g cukura
- 1 olas dzeltenums
- 50 g sviesta
- 10 g medus
- 1/4 tējkarotes vaniļas esences
- 100 g miltu
- 3 g cepamā pulvera
- 1/3 citrona miziņas
- 50 g pūdercukura
Pagatavošana
- Biezpienu samaisa ar cukuru un olas dzeltenumu.
- Sviestu izkausē, mazliet atdzesē un pievieno biezpiena masai.
- Pievieno 1 tējkaroti medus, dažus pilienus vaniļas esences.
- Visu sakuļ viendabīgā masā, pievieno izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri.
- Atkal sakuļ, izmantojot mikseri, nelielā ātrumā.
- Mīklu liek uz darba virsmas, pievieno rīvētu citrona miziņu, kārtīgi samīca ar rokām.
- No mīklas izrullē desiņu, sadala to 16 vienādās daļās.
- No katras mīklas daļas izveido bumbiņu, mazliet saplacina, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru (cepamo papīru noziež ar eļļu).
- Cep 180-200°C temperatūrā, 10-15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini.
- Jo cepumi lielāki, jo ilgāk jācep.
- Atsevišķā bļodā samaisa 2 ēdamkarotes pūdercukura ar 1/3 ēdamkarotes ūdens.
- Ūdeni pievieno uzmanīgi, lai glazūra nekļūtu pārāk šķidra, tai jābūt tekošai, bet biezai.
- Glazūru liek konditorejas maisiņā vai cepamā papīra tūtītē, galu nogriež, veido rakstus uz atdzisušiem cepumiem.
- Cepumus pasniedz tad, kad glazūra ir nožuvusi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!