Biezpiena-citronu cepumi

Biezpiena-citronu cepumi Foto: Biezpiena-citronu cepumi

Sastāvdaļas

  • 100 g biezpiena
  • 50 g cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 50 g sviesta
  • 10 g medus
  • 1/4 tējkarotes vaniļas esences
  • 100 g miltu
  • 3 g cepamā pulvera
  • 1/3 citrona miziņas
  • 50 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Biezpienu samaisa ar cukuru un olas dzeltenumu.
  2. Sviestu izkausē, mazliet atdzesē un pievieno biezpiena masai.
  3. Pievieno 1 tējkaroti medus, dažus pilienus vaniļas esences.
  4. Visu sakuļ viendabīgā masā, pievieno izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri.
  5. Atkal sakuļ, izmantojot mikseri, nelielā ātrumā.
  6. Mīklu liek uz darba virsmas, pievieno rīvētu citrona miziņu, kārtīgi samīca ar rokām.
  7. No mīklas izrullē desiņu, sadala to 16 vienādās daļās.
  8. No katras mīklas daļas izveido bumbiņu, mazliet saplacina, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru (cepamo papīru noziež ar eļļu).
  9. Cep 180-200°C temperatūrā, 10-15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini.
  10. Jo cepumi lielāki, jo ilgāk jācep.
  11. Atsevišķā bļodā samaisa 2 ēdamkarotes pūdercukura ar 1/3 ēdamkarotes ūdens.
  12. Ūdeni pievieno uzmanīgi, lai glazūra nekļūtu pārāk šķidra, tai jābūt tekošai, bet biezai.
  13. Glazūru liek konditorejas maisiņā vai cepamā papīra tūtītē, galu nogriež, veido rakstus uz atdzisušiem cepumiem.
  14. Cepumus pasniedz tad, kad glazūra ir nožuvusi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes