Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 glāze cukura
- 4 olas
- 80 g saldkrējuma sviesta
- 500 g biezpiena
- 100 g skābā krējuma
- 1 ēdamkarote mannas graudu
- vanilīna cukurs (pēc garšas)
- 5 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Sviestu un 2 ēdamkarotes cukura izkausē, pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
- Tad masai pievieno 1 olu, rūpīgi iemīca to un ietin pārtikas plēvē. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pildījums: Virtuves kombainā sajauc biezpienu, 3 olu dzeltenumus, atlikušo cukura daudzumu, skābo krējumu, mannas graudus, vanilīna cukuru viendabīgā masā.
- Izņem no ledusskapja mīklu un vienmērīgi to izklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, veidojot nedaudz paaugstinātas maliņas.
- Pildījumu pārklāj pār smilšu mīklu un liek cepties 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Tikmēr ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un pūdercukuru stingrās putās.
- Pēc noteiktā laika izņem kūku no cepeškrāsns, pārklāj saputotos olu baltumus pār tās virsmu.
- Liek cepties vēl 10 - 15 minūtes līdz tā kļūst zeltainā krāsā.
- Gatavo kūku dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!