Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 1/2 glāze cukura
- 1/4 tējkarotes dzeramās sodas
- 100 g sviesta
Pildījumam:
- 500 g biezpiena
- 1/2 glāze cukura
- 3 olas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- svaigas vai žāvētas aprikozes
Pagatavošana
- Biezpienu sablenderē un ar elektrisko putotāju sakuļ kopā ar olām un cukuru, vaniļas cukuru.
- Sviestu sagriež mazos gabaliņos un, ar roku palīdzību, sajauc ar miltiem, dzeramo sodu un cukuru, mīca līdz veidojas viendabīga masa
- Ietauko 26 cm lielas, apaļās kūkas formas (var izvēlēties arī savādāku) pamatni un nedaudz pārkaisa ar miltiem.
- Pamatnē klāj 2/3 mīklas, pāri klāj biezpiena krēmu, svaigas vai žāvētas aprikozes un pāri atlikušo mīklu, kas nedaudz sadrupināta.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!