Biezpiena – aprikožu kūka

Biezpiena – aprikožu kūka Foto: Biezpiena – aprikožu kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/4 tējkarotes dzeramās sodas
  • 100 g sviesta

Pildījumam:

  • 500 g biezpiena
  • 1/2 glāze cukura
  • 3 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • svaigas vai žāvētas aprikozes

Pagatavošana

  1. Biezpienu sablenderē un ar elektrisko putotāju sakuļ kopā ar olām un cukuru, vaniļas cukuru.
  2. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un, ar roku palīdzību, sajauc ar miltiem, dzeramo sodu un cukuru, mīca līdz veidojas viendabīga masa
  3. Ietauko 26 cm lielas, apaļās kūkas formas (var izvēlēties arī savādāku) pamatni un nedaudz pārkaisa ar miltiem.
  4. Pamatnē klāj 2/3 mīklas, pāri klāj biezpiena krēmu, svaigas vai žāvētas aprikozes un pāri atlikušo mīklu, kas nedaudz sadrupināta.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes