Bezē rulete

Bezē rulete Foto: Bezē rulete

Sastāvdaļas

Ruletei:

  • 4 olas baltumi
  • 250 g cukura
  • ½ tēj.k. vanilīna cukura

Krēmam:

  • 250 g Mascarpone siera
  • 100 g saldā krējuma
  • 1-2 ēd.k. pūdercukura
  • ogas vai ievārījums

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni līdz 180°C grādiem.
  2. Bļodā puto olas baltumus, pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
  3. Olu baltumu smērē uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzina baltumus pa pannu vienā plāksnē.
  4. Olu baltumus liek cepties krāsnī uz 12 minūtēm, samazina temperatūru līdz 160°C grādiem un cep vēl 10 minūtes.
  5. Pēc cepšanas bezē plāksni pārklāj ar dvieli un ļauj atdzist. Pēc atdzišanas pagriež to otrādi.
  6. Tikmēr pagatavo krēmu – samaisa Mascarpone sieru ar pūdercukuru un saldo krējumu. Puto, līdz rodas viendabīgs krēms.
  7. Kad rulete ir pilnībā atdzisusi, noņem cepamo papīru un pārsmērē ar krēmu, saber ogas, vai pievieno ievārījumu un aizrullē.
  8. Sagriež vēlamā porciju daudzumā un pasniedzot pārber ar pūdercukuru.

Recepti iesaka pavārmākslas eksperte Anna Panna.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes