Banānu virtuļi ar valriekstiem

Banānu virtuļi ar valriekstiem Foto: Banānu virtuļi ar valriekstiem

Sastāvdaļas

  • mazliet sviesta (veidnes ieziešanai)
  • 1,5 glāzes miltu
  • 3/4 glāzes brūnā cukura
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 2 banāni
  • 1 ola
  • 1/2 tējkarotes vaniļas
  • 1/2 glāzes ābolu biezeņa

Glazūrai:

  • 80 g krēmveida siera (klasiskā)
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 1/4 tējk. vaniļas
  • 1/4 glāzes drupinātu valriekstu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 160°C temperatūrai.
  2. Veidni ieziež ar sviestu.
  3. Bļodā sajauc izsijātus miltus, brūno cukuru, sodu, cepamo pulveri, sāli, kanēli, un muskatriekstu.
  4. Atsevišķā bļodā samīca notīrītus banānus.
  5. Banāniem pievieno ābolu biezeni, olu un vaniļu - samaisa viendabīgā masā.
  6. Banānu maisījumu sajauc ar miltu maisījumu - kārtīgi sakuļ.
  7. Mīklu lej veidnē, cep 20 minūtes, atdzesē.
  8. Gatavo glazūru - krēmveida sieru sajauc ar pūdercukuru, vaniļu, pienu - sakuļ viendabīgā masā.
  9. Atdzesētos virtuļus mērcē glazūrā, liek uz restītēm, un uzkaisa drupinātus valriekstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes