Sastāvdaļas
- mazliet sviesta (veidnes ieziešanai)
- 1,5 glāzes miltu
- 3/4 glāzes brūnā cukura
- 1/2 tējkarotes sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes malta kanēļa
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- 2 banāni
- 1 ola
- 1/2 tējkarotes vaniļas
- 1/2 glāzes ābolu biezeņa
Glazūrai:
- 80 g krēmveida siera (klasiskā)
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 ēdamkarotes piena
- 1/4 tējk. vaniļas
- 1/4 glāzes drupinātu valriekstu
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 160°C temperatūrai.
- Veidni ieziež ar sviestu.
- Bļodā sajauc izsijātus miltus, brūno cukuru, sodu, cepamo pulveri, sāli, kanēli, un muskatriekstu.
- Atsevišķā bļodā samīca notīrītus banānus.
- Banāniem pievieno ābolu biezeni, olu un vaniļu - samaisa viendabīgā masā.
- Banānu maisījumu sajauc ar miltu maisījumu - kārtīgi sakuļ.
- Mīklu lej veidnē, cep 20 minūtes, atdzesē.
- Gatavo glazūru - krēmveida sieru sajauc ar pūdercukuru, vaniļu, pienu - sakuļ viendabīgā masā.
- Atdzesētos virtuļus mērcē glazūrā, liek uz restītēm, un uzkaisa drupinātus valriekstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!