Sastāvdaļas
- 4 olas
- 200 g cukura
- 100 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 25 g cietes
- 8 želatīna loksnes
- 425 g aveņu
- 250 ml aveņu sīrupa
- 1 citrons
- 600 g skābā krējuma
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 550 g saldā krējuma
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
- 4 ēdamkarotes sasmalcinātu pistāciju
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un olu baltumus un 4 ēdamkarotes ūdens sakuļ ar elektrisko putotāju, pievienojot 100 g cukura.
- Tad pievieno olu dzeltenumus, miltus, cepamo pulveri, cieti.
- Iegūto mīklu lej 26 cm lielā kūkas formā un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 35 minūtes.
- Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Visas želatīna loksnes iemērc ūdenī.
- 300 g aveņu noskalo, izberž caur sietu un sajauc ar sīrupu.
- Izmērcētās 4 želatīna loksnes izgriež un ar 4 ēdamkarotēm aveņu masas izkausē, tad pievieno atlikušajai aveņu masai, atdzesē.
- No citrona norīvē miziņas un izspiež sulu.
- Skābo krējumu, 1 paciņu vaniļas cukuru, citrona sulu un 100 g cukuru rūpīgi samaisa.
- Atlikušās 4 želatīna loksnes arī izgriež un izkausē ar 4 ēdamkarotēm krēma un pievieno krēmam.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pievieno skābā krējuma masai, rūpīgi samaisa.
- Pamata biskvītu pārklāj ar 1/2 aveņu masas un 1/2 krēma. Atkārto darbības visām kārtām.
- Ievieto torti ledusskapī uz 4 stundām.
- Tikmēr atlikušos 300 g saldā krējuma, vaniļas cukuru un putukrējuma stindzinātāju ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Tortes virsmu pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar atlikušajām avenēm, citrona miziņām un sasmalcinātajām pistācijām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!