Aukstās zemeņu kūciņas

Aukstās zemeņu kūciņas Foto: Aukstās zemeņu kūciņas

Sastāvdaļas

Riekstu drupačām:
  • 1 glāze miltu
  • 60 g smilšu cepumu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1/2 glāzes attīrītu valriekstu
  • 10 ēdamkarotes sviesta
Pildījumam:
  • 2 olas
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 glāze trekna saldā krējuma
  • 120 g krēmsiera
  • 300 g zemeņu
  • 1 vidēja lieluma citrons

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai.
  2. Smilšu cepumus un valriekstus blenderī sasmalcina.
  3. Cepumu-riekstu masu samaisa ar sviestu, miltiem un cukuru - visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Veidnē ieklāj cepamo papīru, izklāj riekstu masu vienā kārtā, cep 20 minūtes.
  5. Jāskatās, lai riekstu masa izceptos vienmērīgi, to ik pa brīdim apmaisa.
  6. Pēc 20 minūtēm, riekstu masu izņem, atdzesē.
  7. Gatavo pildījumu - olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  8. Olu baltumus samaisa ar cukuru, dziļā bļodā kuļ 3 minūtes, pievieno saldo krējumu, turpina kult 6 minūtes.
  9. Pievieno krēmsieru, citrona sulu, kārtīgi sakuļ, pievieno sagrieztas zemenes.
  10. Veidni ietauko ar sviestu, riekstu masu sadala 2 vienādās daļās, vienu ber veidnē, izlīdzina, var mazliet sablīvēt, liek pildījumu, tad atkal riekstu masu.
  11. Veidnei uzklāj foliju, liek saldētavā, uz nakti, ja nesanāk uz nakti, tad vismaz uz 4 stundām.
  12. Izņem 10-15 minūtes pirms pasniegšanas, sagriež mazākos gabalos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes