Ātrie pelmeņi

Ātrie pelmeņi Foto: Ātrie pelmeņi

Sastāvdaļas

Pildījumam:

  • 600-650 g maltās liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • mazliet ūdens
  • malti melnie pipari

Mīklai:

  • 380 g miltu
  • 180 g ūdens
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 neliela ola
  • sāls

Pagatavošana

  1. Gatavo pildījumu - malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, ūdeni, pipariem.
  2. Gatavo mīklu - samaisa visas mīklas sastāvdaļas, kārtīgi samīca.
  3. Mīklu noliek uz 30 minūtēm "atpūsties".
  4. Mīklu sadala 6 daļās. No pirmās daļas izrullē apli, izmanto pelmeņu veidni.
  5. Mīklu izrullē pelmeņu veidnes lielumā, ne pārāk plānu.
  6. Pelmeņu veidni kārtīgi apkaisa ar miltiem, virsū liek mīklu.
  7. Katrā bedrītē liek 6-7 gramus maltās gaļas maisījuma, mazliet to piespiežot.
  8. Izrullē nākošo mīklas daļu, liek virsū pildījumam, kārtīgi norullē, lai redzamas maliņas.
  9. Pelmeņu veidni apgriež otrādi un nedaudz pakrata.
  10. Šādi rīkojas ar atlikušajām mīklas daļām, kamēr mīkla beidzas.
  11. Pelmeņi gatavi - tagad tos var likt saldētavā vai pagatavot.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes