Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 600-650 g maltās liellopu gaļas
- 1 sīpols
- mazliet ūdens
- malti melnie pipari
Mīklai:
- 380 g miltu
- 180 g ūdens
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 neliela ola
- sāls
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, ūdeni, pipariem.
- Gatavo mīklu - samaisa visas mīklas sastāvdaļas, kārtīgi samīca.
- Mīklu noliek uz 30 minūtēm "atpūsties".
- Mīklu sadala 6 daļās. No pirmās daļas izrullē apli, izmanto pelmeņu veidni.
- Mīklu izrullē pelmeņu veidnes lielumā, ne pārāk plānu.
- Pelmeņu veidni kārtīgi apkaisa ar miltiem, virsū liek mīklu.
- Katrā bedrītē liek 6-7 gramus maltās gaļas maisījuma, mazliet to piespiežot.
- Izrullē nākošo mīklas daļu, liek virsū pildījumam, kārtīgi norullē, lai redzamas maliņas.
- Pelmeņu veidni apgriež otrādi un nedaudz pakrata.
- Šādi rīkojas ar atlikušajām mīklas daļām, kamēr mīkla beidzas.
- Pelmeņi gatavi - tagad tos var likt saldētavā vai pagatavot.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!