Sastāvdaļas
- 800 g baklažānu
- 800 g tomātu
- diļļu saišķītis
- pētersīļu saišķītis
- kinzas zaļumu saišķītis
- 1-1,5 ķiploka galviņas
- malta paprika, mazliet malta čili pipara
- kaltēts majorāns, baziliks
- 100 ml augu eļļas
- 2 ēdamkarotes 9% etiķa
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Baklažānus noskalo, sagriež šķēlītēs, katru šķēlīti sagriež salmiņos.
- Katlā lej ūdeni, uzvāra to, verdošā ūdenī liek baklažānus, tur verdošā ūdenī 5 minūtes.
- Ūdeni nolej, baklažānus atdzesē.
- Tomātus sagriež mazos gabaliņos, miziņu nav nepieciešams novilkt.
- Zaļumus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Atsevišķā lielā, dziļā traukā samaisa baklažānus, tomātus, zaļumus, ķiplokus, pārlej ar augu eļļas un etiķa maisījumu, pievieno garšvielas, pieber sāli pēc garšas.
- Virsū liek vāku, vākam virsū liek slogu, atstāj uz 3 stundām, istabas temperatūrā.
- Pēc noteiktā laika baklažānus var ēst, turpmāk marinētos baklažānus uzglabā ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!