Ātri marinēti baklažāni

Ātri marinēti baklažāni Foto: Ātri marinēti baklažāni

Sastāvdaļas

  • 800 g baklažānu
  • 800 g tomātu
  • diļļu saišķītis
  • pētersīļu saišķītis
  • kinzas zaļumu saišķītis
  • 1-1,5 ķiploka galviņas
  • malta paprika, mazliet malta čili pipara
  • kaltēts majorāns, baziliks
  • 100 ml augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes 9% etiķa
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānus noskalo, sagriež šķēlītēs, katru šķēlīti sagriež salmiņos.
  2. Katlā lej ūdeni, uzvāra to, verdošā ūdenī liek baklažānus, tur verdošā ūdenī 5 minūtes.
  3. Ūdeni nolej, baklažānus atdzesē.
  4. Tomātus sagriež mazos gabaliņos, miziņu nav nepieciešams novilkt.
  5. Zaļumus sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  6. Atsevišķā lielā, dziļā traukā samaisa baklažānus, tomātus, zaļumus, ķiplokus, pārlej ar augu eļļas un etiķa maisījumu, pievieno garšvielas, pieber sāli pēc garšas.
  7. Virsū liek vāku, vākam virsū liek slogu, atstāj uz 3 stundām, istabas temperatūrā.
  8. Pēc noteiktā laika baklažānus var ēst, turpmāk marinētos baklažānus uzglabā ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes