Ātrā biskvīta kūka ar putukrējumu

Ātrā biskvīta kūka ar putukrējumu Foto: Ātrā biskvīta kūka ar putukrējumu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 400 g iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 glāze miltu
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 500 ml 35% saldā krējuma
  • 1/2 glāze pūdercukura
  • 100 g šokolādes skaidiņu
  • mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Dziļā bļodā saputo olas ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri.
  2. Tad pievieno iebiezināto pienu, kakao pulveri un visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Mīklu sadala 6 - 7 daļās vai 3 lielākās, un katru biskvītu liek cepties 180°C temperatūrā līdz biskvīti kļūst zeltaini brūni.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pūdercukuru stingrās putās.
  6. Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu.
  7. Dekorē ar šokolādes skaidiņām un mandeļu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes