Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 3 tējkarotes maltas paprikas
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote karija
- 1/2 tējkarotes kurkumas
- 1 tējkarote kaltētu diļļu
- 1 tējkarote sinepju
- 50 ml olīveļļas
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, jo kartupeļus gatavo ar visu mizu.
- Katru kartupeli sagriež 4-8 daļās, atkarībā no kartupeļa lieluma.
- Sagrieztos kartupeļus liek verdošā sālsūdenī, vāra 2-3 minūtes.
- Samaisa garšvielas - dilles, sāli, ķiplokus, maltu papriku, olīveļļu, kariju, kurkumu.
- Kartupeļus nosusina, samaisa ar garšvielu maisījumu, noliek malā ievilkties.
- Sausā, tīrā veidnē, liek kartupeļu daiviņas, ar mizu uz leju, cep 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!