Apkaltēto tomātu pesto

Apkaltēto tomātu pesto Foto: Apkaltēto tomātu pesto

Sastāvdaļas

  • 140 g rupji sagrieztu pusžāvēto tomātu
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas plus mazliet uzglabāšanai
  • 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 6 - 9 zariņi svaiga timiāna, tikai lapiņas

Pagatavošana

  1. Tomātus, olīveļļu un ķiplokus sablenderē.
  2. Maļ mazliet, ja patīk rupjāki gabaliņi, ja priekšroku dod viendabīgam pesto - maļ ilgāk..
  3. Iemaisa timiānu.
  4. Liek burciņās un pārlej ar olīveļļu. Ledusskapi var uzglabāt vienu mēnesi.


Liek uz sviestmaizes, pasniedz kopā ar čipsiem vai izmanto kā pastas mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes