Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 170 g mīksta sviesta
- 170 g pūdercukura
- 170 g miltu
- 3 olas
Pildījumam:
- 4 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
- sviesta krēms pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Divas veidnes mazliet ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
- Lielā bļodā, sakuļ ar blenderi sviestu ar cukuru - krēmveida masā.
- Atsevišķi sakuļ olas un pakāpeniski pievieno sviesta maisījumam, sviesta maisījumu sakuļ pēc katras pievienošanas.
- Beigās pievieno miltus un mīklu samaisa ar karoti.
- Mīklu sadala pa divām veidnēm, cep 20 minūtes.
- Cepšanās laikā nedrīkst atvērt krāsns durtiņas, citādi biskvīti saplaks.
- Pēc 20 minūtēm, mazliet atver krāsns durtiņas un ar iesmiņu pārbauda biskvītu gatavību vidū, ja iesmiņš sauss - gatavs.
- Veidnes izņem, pāris minūtes biskvītus atdzesē veidnē.
- Starp pilnībā atdzesētiem biskvītiem ziež aveņu ievārījumu un, ja vēlas, sviesta krēmu.
- Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!