Afgāņu rīsi ar cūku pupām

AFGĀŅU RĪSI AR CŪKU PUPĀM Foto: Afgāņu rīsi ar cūku pupām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze gargraudu rīsu
  • 1 glāze šķelto cūku pupu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • selerijas kāts
  • 3-4 ķiploka daivas
  • sāls
  • afgāņu garšvielu maisījums (garšvielas plovam vai citas)
  • 1 tējkarote kurkumas pulvera
  • zaļumi
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Cūku pupas 3 - 4 stundas izmērcē.
  2. Rīsus vairākas reizes noskalo.
  3. Burkānu sarīvē, pārējos dārzeņus smalki sagriežam.
  4. Katlā ar biezu dibenu vai kazanā apcepam eļļā ar sāli un garšvielām.
  5. Pievienojam rīsus un pupas. Pielejam vārošu ūdeni aptuveni 2 centimetri virs rīsiem.
  6. Kārtīgi noslēdzam katla vāku, lai ūdens neiztvaiko.
  7. Uz lēnas uguns vai cepeškrāsnī sutinām kamēr rīsi un pupas mīksti.
  8. Iemaisām sakapātus zaļumus.

Var pasniegt kā pamatēdienu, vai kā piedevu. Pasniedzot vēl pārkaisām ar zaļumiem un ja vēlas ar aso piparu. Vasarā varam izmantot svaigas cūku pupas!

Receptes un foto autore: Inita Briedina

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes