Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 113 g sviesta
- 1 ola
- 50 g pūdercukura
- pāris ēdamkarošu auksta ūdens
Pildījumam:
- 4 vidēja lieluma āboli
- 40 g sviesta
- cukurs pēc garšas
Drupačām:
- 20 g miltu
- 20 g cukura
- 20 g sviesta
Pagatavošana
- Sviestu samīcam ar miltiem.
- Pievieno olu, pūdercukuru, pa vienai pievieno ēdamkarotes ūdens - samīcam mīklu.
- Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - ābolus sagriež nelielos gabaliņos, apcep sviestā, kas samaisīts ar cukuru, kamēr kļūst mīksti.
- Gatavo drupačas - miltus un sviestu ar rokām samīcam drupačās, pievieno cukuru, samaisa.
- Mīklu izrullē 0,5 cm biezā aplī, liek pildījumu, no malas atstājot 1,5 cm.
- Malas ieliec.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Galeti var pasniegt siltu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!