Ābolu galete

Ābolu galete Foto: Ābolu galete

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 250 g miltu 
  • 113 g sviesta
  • 1 ola
  • 50 g pūdercukura
  • pāris ēdamkarošu auksta ūdens
 
Pildījumam:
  • 4 vidēja lieluma āboli
  • 40 g sviesta
  • cukurs pēc garšas
 
Drupačām:
  • 20 g miltu
  • 20 g cukura
  • 20 g sviesta

Pagatavošana

  1. Sviestu samīcam ar miltiem.
  2. Pievieno olu, pūdercukuru, pa vienai pievieno ēdamkarotes ūdens - samīcam mīklu.
  3. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Gatavo pildījumu - ābolus sagriež nelielos gabaliņos, apcep sviestā, kas samaisīts ar cukuru, kamēr kļūst mīksti.
  5. Gatavo drupačas - miltus un sviestu ar rokām samīcam drupačās, pievieno cukuru, samaisa.
  6. Mīklu izrullē 0,5 cm biezā aplī, liek pildījumu, no malas atstājot 1,5 cm.
  7. Malas ieliec.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  9. Galeti var pasniegt siltu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes