Ābolu galete

Ābolu galete Foto: Ābolu galete

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 250 g miltu 
 ● 113 g sviesta
 ● 1 ola
 ● 50 g pūdercukura
 ● pāris ēdamkarošu auksta ūdens
Pildījumam:
 ● 4 vidēja lieluma āboli
 ● 40 g sviesta
 ● cukurs pēc garšas
Drupačām:
 ● 20 g miltu
 ● 20 g cukura
 ● 20 g sviesta

Pagatavošana

    1. Sviestu samīca ar miltiem.
    2. Pievieno olu, pūdercukuru, pa vienai pievieno ēdamkarotes ūdens - samīca mīklu.
    3. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
    4. Gatavo pildījumu - ābolus sagriež nelielos gabaliņos, apcep sviestā, kas samaisīts ar cukuru, kamēr kļūst mīksti.
    5. Gatavo drupačas - miltus un sviestu ar rokām samīca drupačās, pievieno cukuru, samaisa.
    6. Mīklu izrullē 0,5 cm biezā aplī, liek pildījumu, no malas atstājot 1,5 cm.
    7. Malas ieliec.
    8. Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
    9. Galeti var pasniegt siltu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes