Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 200 g skābā krējuma
- 100 g sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1,5 glāzes miltu
- 350 g ķiršu
Pagatavošana
- Ķiršiem izņem kauliņus un pārkaisa ar kartupeļu cieti.
- Sviestu izkausē.
- Viegli sakuļ olas un cukuru, izmantojot putojamo slotiņu.
- Pievieno sviestu, skābo krējumu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, miltus - samaisa.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, virsū izkārto ķiršus, nedaudz iespiežot tos mīklā.
- Cep 180°C temperatūrā, 35-40 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Gatavu pīrāgu, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!