Ābolu pīrāgs

Ābolu pīrāgs Foto: Ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 6 lieli āboli
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 glāze miltu
  • šķipsniņa malta kanēļa
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Veidnē ieklāj cepamo papīru, mazliet ieeļļo cepamo papīru.
  3. Ābolus nomizo, izņem serdes, un sagriež gabaliņos.
  4. Ar mikserpulti sakuļ olas un cukuru, pievieno vaniļas cukuru, tad pa vienai ēdamkarotei pievieno miltus (viena ēdamkarote miltu - sakuļ, atkal viena ēdamkarote miltu - atkal sakuļ, un tādā veidā pievieno visu miltu daudzumu).
  5. Veidnē liek ābolus, uzlej mīklu un cep 35-40 minūtes.
  6. Izņem pīrāgu no krāsns, atdzesē. Uzkaisa maltu kanēli.
  7. Pasniedz siltu vai atdzisušu. Var uzkaisīt pūdercukuru, vai pasniegt ar putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes