Zivju-garneļu kotletes ar kartupeļu biezeni

Zivju-garneļu kotletes ar kartupeļu biezeni Foto: Zivju-garneļu kotletes ar kartupeļu biezeni

Sastāvdaļas

  • 700 g mencu filejas
  • 100-150 g laša filejas
  • 8 garneles
  • 1 ola
  • 1/3 baltmaizes kukuļa
  • 100 g trekna saldā krējuma
  • 500 ml piena
  • dilles
  • loki
  • sāls
  • malti melnie pipari
Kartupeļu biezenim:
  • 500 g kartupeļu
  • sāls
  • 1 tējkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • balzametiķis

Pagatavošana

  1. Mencas fileju noskalo, atbrīvo no asakām, nosusina ar papīra dvieli, divreiz samaļ virtuves kombainā. 
  2. Baltmaizei nogriež garoziņu, mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos, mērcē pienā 5-7 minūtes.
  3. Kad maize ir izmērcējusies, to samaļ virtuves kombainā.
  4. Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Garneles notīra, sagriež mazos gabaliņos.
  6. Dilles un lokus sakapā.
  7. Lielā bļodā samaisa malto mencu ar laša gabaliņiem, garnelēm, lokiem, dillēm, pievieno olu, sāli, piparus - visu samaisa.
  8. Pakāpeniski, pa ēdamkarotei, pielej saldo krējumu, pēc katras pieliešanas, kārtīgi samaisa.
  9. Ja zivs-garneļu masa ir šķidra, saldo krējumu pievieno mazāk.
  10. No zivs-garneļu masas veido plakanas kotletes, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
  11. Gatavo kartupeļu biezeni - nomizotus kartupeļus izvāra sālsūdenī.
  12. Ūdeni, kurā vārījās kartupeļi neizlej, bet ielej traukā, sastampā kartupeļus biezenī, pakāpeniski pielejot ūdeni, kurā vārījās kartupeļi - kamēr sanāk gluds biezenis. 
  13. Protams, Jūs varat gatavot kartupeļu biezeni pēc saviem ieskatiem, kā Jums garšo.
  14. Samaisa sezama eļļu ar sojas mērci - mazliet sakuļ ar dakšiņu.
  15. Pasniegšanas šķīvī liek kartupeļu biezeni, vidū izveido nelielu padziļinājumu ielej sezama eļļas maisījumu, liek zivju-garneļu kotletes, dekorē ar balzametiķi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes