Zemeņu tarte

Zemeņu tarte Foto: Zemeņu tarte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 400 g miltu
  • 250 g sviesta
  • 100 g krējuma
  • 3 - 4 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 0,5 tējkarotes citronskābes
  • 1 tējkarote sodas (nedzēstas)

Pildījumam:

  • 300 g zemeņu
  • 150 g cukura
  • 3-4 olas

Pagatavošana

  1. Sviestu sakapā kopā ar izsijātiem miltiem, pievieno sodu un citronskābi, olu dzeltenus, cukuru, krējumu un visu masu samaisa viendabīga masā.
  2. Mīklu izrullē apmēram 2-3 cm biezumā, liek uz ietaukotas tartes formas, sabaksta ar dakšiņu un cep cepeškrāsnī 170°C karstumā 20 - 25 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltains.
  3. Tikmēr olu baltumus saputo stingrās putas. Pakāpeniski pievienojot cukuru, turpina putot olu baltumus, līdz cukurs ir izšķīdis un putas kļuvušas kā biezs krēms.
  4. Krēmam pievieno pārgrieztas zemenes, samaisa.
  5. Iegūto, pildījumu liek uz uzceptā biskvīta turpat cepešpannā.
  6. Cepešpannu vēlreiz šauj cepeškrāsnī uz 10 - 15 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes