Sastāvdaļas
Biskvīts:
- 4 olas
- 200 g cukura
- 200 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 ēdamkarotes cietes
Krēmam:
- 500 - 800 g biezpiena
- cukurs, vaniļas cukurs - pēc garšas
- 2 - 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes želatīna
Papildus:
- zemenes
Pagatavošana
- Ar putojamo slotiņu saputo olas ar cukuru, tad pievieno pārējās biskvītam paredzētās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež to 2 kārtās.
- Krēms: Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriedināties. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Skābo krējumu sajauc ar biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru virtuves kombainā, maisa visu līdz krēms kļūst viendabīgs un gluds.
- Izkausēto želatīnu pievieno biezpiena masai un rūpīgi samaisa.
- Uz pamata biskvītu izkārto zemenes un pāri izklāj biezpiena krēmu, liek saldētavā uz 15 - 20 minūtēm.
- Liek otru biskvītu, nedaudz piespiež un izkārto pār to zemenes. Tad pārlej pāri uzbriedinātu un izkausētu zemeņu želeju.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!