Sastāvdaļas
- 1400-1500 g mazu, gaļīgu tomātu
- rupjā jūras sāls
- 1 tējkarote cukura
- piparu maisījums
- 2 ķiploka daiviņas
- kaltēts baziliks vai timiāns
- 5-6 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Tomātus nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm, izgriež kātiņu.
- Sēklas atstāj.
- Veidni pārklāj ar foliju, ar spīdīgo pusi uz augšu.
- Izkārto tomātu pusītes, ar griezto pusi uz augšu, uzber sāli, piparus, baziliku vai timiānu un uzber mazliet cukura.
- Tomātus pārlej ar olīveļļu un pārkaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
- Krāsni uzkarsē līdz 150°C temperatūrai, cep 3-3,5 stundas.
- Kad tomāti ir gatavi, karstus blīvi liek burkā, no dotā daudzuma sanāk viena puslitra burka.
- Eļļu, kas palikusi veidnē, lej burkā, burku aizvāko un liek karstā, izslēgtā krāsnī uz 30 minūtēm.
- Zem burkas liek silikona paklājiņu vai salocītu drānu.
- Tad burku izņem, apgriež otrādi, atstāj, lai pilnībā atdziest.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!