Vītināti tomāti

Vītināti tomāti Foto: Vītināti tomāti

Sastāvdaļas

  • 1400-1500 g mazu, gaļīgu tomātu
  • rupjā jūras sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • piparu maisījums
  • 2 ķiploka daiviņas
  • kaltēts baziliks vai timiāns
  • 5-6 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Tomātus nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm, izgriež kātiņu.
  2. Sēklas atstāj.
  3. Veidni pārklāj ar foliju, ar spīdīgo pusi uz augšu.
  4. Izkārto tomātu pusītes, ar griezto pusi uz augšu, uzber sāli, piparus, baziliku vai timiānu un uzber mazliet cukura.
  5. Tomātus pārlej ar olīveļļu un pārkaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
  6. Krāsni uzkarsē līdz 150°C temperatūrai, cep 3-3,5 stundas.
  7. Kad tomāti ir gatavi, karstus blīvi liek burkā, no dotā daudzuma sanāk viena puslitra burka.
  8. Eļļu, kas palikusi veidnē, lej burkā, burku aizvāko un liek karstā, izslēgtā krāsnī uz 30 minūtēm.
  9. Zem burkas liek silikona paklājiņu vai salocītu drānu.
  10. Tad burku izņem, apgriež otrādi, atstāj, lai pilnībā atdziest.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes