Vistu sirdis siera mērcē

Vistu sirdis siera mērcē Foto: Vistu sirdis siera mērcē

Sastāvdaļas

  • 800 g vistu siržu
  • 1 glāze jogurta bez piedevām
  • 100 g kausētā siera (klasiskā)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • zaļumi
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu sirdis nomazgā, notecina caurdurī.
  2. Pannā uzkarsē nelielu daudzumu sviesta, sirdis liek pannā, uzber sāli, piparus, uzliek vāku, sautē, ik pa brīdim apmaisot.
  3. Atsevišķā pannā cep sakapātu sīpolu, pievieno vistu sirdīm.
  4. Sautējot vistu sirdis, izdalās daudz šķidruma, tikko tas izdalās, samazina uguni un turpina sautēt 30 minūtes.
  5. Ja gadījumā, šķidrums nav izdalījies, pievieno 200 ml buljona.
  6. Mērcei samaisa jogurtu ar sakapātiem zaļumiem, saspiestām ķiploka daiviņām.
  7. Kad šķidrums ir iztvaikojis, pievieno kausēto sieru, samaisa.
  8. Sirdīm uzlej jogurta mērci, pievieno mazliet kartupeļu cietes, maisa, kamēr sabiezē.
  9. Visu vēlreiz samaisa, ja nepieciešams, pieber sāli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes