Sastāvdaļas
- vistu kājiņas
- kartupeļi
- gabaliņš speķa vai augu eļļa
- skābais krējums
- majonēze
- garšvielas
- sāls
- citrona pusīte
Pagatavošana
- Veidnē ieklāj foliju tā, lai vienā pusē paliek gara folijas mala.
- Veidnē liek speķa gabaliņus vai 2-3 ēdamkarotes augu eļļas.
- Veidnē liek vistu kājiņas, apslaka ar citrona sulu.
- Bļodā samaisa skābo krējumu ar majonēzi, pieber sāli, garšvielas, samaisa.
- Ar skābā krējuma maisījumu noziež vistu kājiņas.
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlēs, izkārto blakus vistu kājiņām, mazliet uzber sāli, uzklāj atlikušo skābā krējuma maisījumu, pielej 2-3 ēdamkarotes ūdens un uzklāj foliju.
- Cep 180°C temperatūrā, 35-40 minūtes, izņem no krāsns, attaisa foliju un turpina cept 15 minūtes, 200°C temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!