Vistiņa šampinjonu mērcē

Vistiņa šampinjonu mērcē Foto: Vistiņa šampinjonu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 vistiņa (apm. 1000 - 1200 g)
  • 4 ēdamkarotes tauku
  • 1 sīpols
  • 250 g šampinjonu
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes
  • 1/4 l skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu sagriez sešās daļās, noskalo aukstā ūdenī un nosusina.
  2. Pannā sakarsē taukus un vistu no visām pusēm apcep brūnu.
  3. Pieliek sīki sagrieztus sīpolus.
  4. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pielej verdošu ūdeni, pannai uzliek vāku un lēni sautē apmēram 35 - 40 minūtes.
  5. Pieliek šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un sautē vēl 10 - 15 minūtes. Visas gaļu ieliek cita traukā.
  6. Mērcei pamazām pievieno izšķīdinātu pārtikas cieti un uzkarsē.
  7. Pieliek sāli, citrona sulu un gaļu saliek atpakaļ mērce.
  8. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes