Sastāvdaļas
- 1 vistiņa (apm. 1000 - 1200 g)
- 4 ēdamkarotes tauku
- 1 sīpols
- 250 g šampinjonu
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
- 1/4 l skābā krējuma
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu sagriez sešās daļās, noskalo aukstā ūdenī un nosusina.
- Pannā sakarsē taukus un vistu no visām pusēm apcep brūnu.
- Pieliek sīki sagrieztus sīpolus.
- Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pielej verdošu ūdeni, pannai uzliek vāku un lēni sautē apmēram 35 - 40 minūtes.
- Pieliek šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un sautē vēl 10 - 15 minūtes. Visas gaļu ieliek cita traukā.
- Mērcei pamazām pievieno izšķīdinātu pārtikas cieti un uzkarsē.
- Pieliek sāli, citrona sulu un gaļu saliek atpakaļ mērce.
- Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!