Vistas galerts

Vistas galerts Foto: Vistas galerts

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 25 g burkānu
  • 10 g pētersīļu
  • garšvielas
  • sāls
  • 5 g želatīna

Pagatavošana

  1. Vistu noskalo, sadala lielos gabalos, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa tikko apsegta, uzvāra un noputo.
  2. Pievieno notīrītus burkānus, pētersīļus, sāli, piparus, lauru lapas un ar vāciņu pārsegtā katlā uz mazas liesmas vāra.
  3. Kad gaļa mīksta, to no šķidruma izņem, atdala no kauliem, sakārto ar aukstu ūdeni izskalotās veidnītēs.
  4. Šķidrumu, kurā gaļa vārīta, izkāš, pievieno aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu (uz 1 glāzes šķidruma 2 - 3 g želatīna), izšķīdina, pārlej veidnītē ieliktai gaļai un novieto vēsā telpā, lai sarecē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes