Sastāvdaļas
- 1 vista
- 25 g burkānu
- 10 g pētersīļu
- garšvielas
- sāls
- 5 g želatīna
Pagatavošana
- Vistu noskalo, sadala lielos gabalos, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa tikko apsegta, uzvāra un noputo.
- Pievieno notīrītus burkānus, pētersīļus, sāli, piparus, lauru lapas un ar vāciņu pārsegtā katlā uz mazas liesmas vāra.
- Kad gaļa mīksta, to no šķidruma izņem, atdala no kauliem, sakārto ar aukstu ūdeni izskalotās veidnītēs.
- Šķidrumu, kurā gaļa vārīta, izkāš, pievieno aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu (uz 1 glāzes šķidruma 2 - 3 g želatīna), izšķīdina, pārlej veidnītē ieliktai gaļai un novieto vēsā telpā, lai sarecē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!