Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 1-2 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai
Mērcei:
- 220 ml skābā krējuma 25% tauku
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote sāls
- malti melnie pipari
- 2-3 ēdamkarotes sakapātu svaigu diļļu
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm, iegriež plānas šķēlītes, bet ne līdz galam.
- Pannā sakarsē augu eļļu, uz vidējas uguns.
- Kartupeļus liek ar griezuma daļu uz leju, pacep 1-2 minūtes, tad uguni samazina, uzliek pannai vāku.
- Cep 25-30 minūtes, vāku nenoņemot, sālīt nevajag - būs mērce.
- Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar sāli, dillēm, maltajiem melnajiem pipariem, ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!