Valriekstu un žāvētu augļu kēkss

Valriekstu un žāvētu augļu kēkss Foto: Valriekstu un žāvētu augļu kēkss

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāzes žāvētu plūmju
  • 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
  • 1/2 glāzes rozīņu
  • 1 glāze valriekstu
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 100 g margarīna
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
  • 1/2 citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Žāvētās plūmes sagriež gabaliņos, tāpat sagriež aprikozes.
  2. Rozīnes noskalo un nosusina.
  3. Valriekstus sadrupina.
  4. Olas sakuļ bļodā, kopā ar cukuru - kuļ ar putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
  5. Pakāpeniski pievieno miltus, samaisa ar putojamo slotiņu, pievieno dzēstu sodu.
  6. Margarīnu izkausē un pielej mīklai(pavisam karstu nē), jo citādi olas savilksies, pievieno citronu sulu.
  7. Pievieno šķidru medu, sagrieztus žāvētus augļus, riekstus - visu samaisa.
  8. Mīklai jānotek no karotes.
  9. Mīklu lej ietaukotā veidnē, vai veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  10. Cep 150-160°C temperatūrā, 35 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes