Tumšās šokolādes gaišās puses

Tumšās šokolādes gaišās puses Foto: Tumšās šokolādes gaišās puses

Tumšās šokolādes sastāvā ir īpašas vielas flavanoli, kas uzlabo asinsriti asinsvados un pazemina asinsspiedienu.

Regulārs, bet mērens tumšās šokolādes patēriņš mazina sirds un asinsvadu slimību riskus.

Laba asins apgāde ir svarīga arī veselīgas ādas nodrošināšanai, turklāt flavanoli pasargā no ultravioletā starojuma.

Palielinot asins plūsmu smadzenēs, tumšā šokolāde uzlabo atmiņu, spēju koncentrēties, reakcijas laiku un problēmu risināšanas prasmes.

Tumšajai šokolādei piemīt arī antidepresanta iedarbība, tā spēj uzlabot garastāvokli, mazināt stresu un paaugstināt serotonīnu līmeni smadzenēs. 


Avots: Orkla Confectionery @ Snocks Latvija un diētas ārsts Andis Brēmanis.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes