Torte „Prāga”

Torte „Prāga” Foto: Torte „Prāga”

Sastāvdaļas

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote dzēstas sodas
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 2 glāzes piena
  • 1 ola
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 1,5 glāzes cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 250 g sviesta

Pagatavošana

  1. Bļodā kārtīgi sakuļ iebiezināto pienu un olas.
  2. Pievieno dzēstu sodu, miltus, kakao pulveri - samīca mīklu.
  3. Mīklu sadala 2 daļās.
  4. Veidnēs, kas ieziestas ar sviestu, cep 2 biskvītus - 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
  5. Kakao pulveris biskvītus padara tumšus, tāpēc, jāskatās, lai tie nesadeg.
  6. Kad biskvīti atdzisuši, tos katrus sagriež 2 daļās.
  7. Gatavo krēmu - miltus samaisa ar cukuru, pielej 1 glāzi piena, olu, kārtīgi samaisa.
  8. Pielej atlikušo pienu, visu liek katlā uz uguns.
  9. Karsē uz lēnas uguns, kamēr sāk vārīties.
  10. Noņem no uguns, atdzesē, pievieno kakao pulveri, sviestu un kārtīgi sakuļ.
  11. Krēmu ziež starp biskvītiem, torti rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes