Sastāvdaļas
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 2 olas
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote dzēstas sodas
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 2 glāzes piena
- 1 ola
- 4 ēdamkarotes miltu
- 1,5 glāzes cukura
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 250 g sviesta
Pagatavošana
- Bļodā kārtīgi sakuļ iebiezināto pienu un olas.
- Pievieno dzēstu sodu, miltus, kakao pulveri - samīca mīklu.
- Mīklu sadala 2 daļās.
- Veidnēs, kas ieziestas ar sviestu, cep 2 biskvītus - 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
- Kakao pulveris biskvītus padara tumšus, tāpēc, jāskatās, lai tie nesadeg.
- Kad biskvīti atdzisuši, tos katrus sagriež 2 daļās.
- Gatavo krēmu - miltus samaisa ar cukuru, pielej 1 glāzi piena, olu, kārtīgi samaisa.
- Pielej atlikušo pienu, visu liek katlā uz uguns.
- Karsē uz lēnas uguns, kamēr sāk vārīties.
- Noņem no uguns, atdzesē, pievieno kakao pulveri, sviestu un kārtīgi sakuļ.
- Krēmu ziež starp biskvītiem, torti rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!