Sastāvdaļas
- 5 lielas olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 1,75 glāzes sasmalcinātu lazdu riekstu
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 200 g mīksta sviesta
- 280 g tumšās šokolādes
- 7 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
- 200 - 220 g vafeļu drupaču
- 10 Ferrero rocher konfekšu
Pagatavošana
- Olas kuļ ar cukuru tik ilgi, kamēr masa ir palielinājusies trīsreiz.
- Samaisa miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, pievieno sasmalcinātos riekstus, samaisa.
- Pakāpeniski, miltu maisījumu samaisa ar olu maisījumu.
- Veidni ieziež ar sviestu, lej tajā mīklu.
- Cep 175°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Sviestu sakuļ ar zemesriekstu sviestu.
- Šokolādi samaisa ar zemesriekstu sviesta maisījumu viendabīgā masā.
- Biskvītu sagriež 2-3 daļās.
- Starp biskvītiem ieklāj krēmu un pārkaisa ar vafeļu drupačām.
- Atlikušo krēmu uzklāj tortes virsmai, uzkaisa vafeļu drupačas un mazliet sasmalcinātu riekstu.
- Katru konfekti pārgriež uz pusēm un, izkārto aplī.
- Torti liek ledusskapī, pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja, lai krēms kļūst mazliet mīkstāks.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!