Tomātu un ķiploku mērce

Tomātu un ķiploku mērce Foto: Tomātu un ķiploku mērce

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu
  • 70 g ķiploku
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1/2 tējkarotes melno piparu
  • 1/4 tējkarotes paprikas pulvera

Pagatavošana

  1. Gataviem tomātiem novelk mizu un sīki sagriež vai (ja lielāka porcija) samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  2. Ķiplokus sarīvē uz smalkas rīves vai kopā ar tomātiem samaļ.
  3. Bļodā visas sastāvdaļas samaisa ar garšvielām un sapilda mazās burciņās.
  4. Noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Uzglabājas ledusskapī 3-4 mēnešus.

Padoms:
Tomātu un ķiploku mērci var lietot sinepju vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes