Tītara frikadeles ar pikanto tomātu mērci un sieru

Tītara frikadeles ar pikanto tomātu mērci un sieru Foto: Tītara frikadeles ar pikanto tomātu mērci un sieru

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas tītara gaļas
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 2 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta bazilika
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1 tējkarote Dižonas (Dijon) sinepju
  • 1/2 tējkarotes ķiploku sāls
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1/4 tējkarotes kajēnas piparu
  • 1/2 tējkarotes sarkano piparu

    Mērcei:

  • 450 g tomātu mērces
  • 4 - 5 sasmalcinātu bazilika lapiņu
  • 1 tējkarote oregano
  • 1/2 tējkarotes sarkano piparu
  • 250 g sagrieztu sēņu
  • 120 - 170 g Mocarellas siera, sagriezta lielos gabalos

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz ~ 200°C temperatūrai.
  2. Lielā traukā sajauc visas frikadelēm domātās sastāvdaļas.
  3. Veido nelielas bumbiņas. Liek uz cepešplāts, kura ir iesmērēta ar sviestu un cep 15 minūtes.
  4. Pa to laiku pagatavo mērci. Pannā uz mazas uguns uzkarsē tomātu mērci.
  5. Pievieno visas pārējās mērcei paredzētās sastāvdaļas, ieskaitot sēnes, oregano un jebkādas citas garšvielas pēc gaumes.
  6. Mērcei jāsabiezē.
  7. Kad frikadeles ir izcepušās, tās no cepešplāts pārliek pannā ar mērci.
  8. Katru frikadeli aplej ar mērci un pa virsu liek bazilika lapiņas.
  9. Pa virsu liek sieru un karsē uz vidējas uguns vēl 5 minūtes, kamēr izkūst siers.
  10. Frikadeles pasniedz ar dārzeņiem, makaroniem vai kā atsevišķu ēdienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes