Sastāvdaļas
- 500 g maltas tītara gaļas
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 1 tējkarote kaltēta oregano
- 2 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta bazilika
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 tējkarote Dižonas (Dijon) sinepju
- 1/2 tējkarotes ķiploku sāls
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 1/4 tējkarotes kajēnas piparu
- 1/2 tējkarotes sarkano piparu
Mērcei: - 450 g tomātu mērces
- 4 - 5 sasmalcinātu bazilika lapiņu
- 1 tējkarote oregano
- 1/2 tējkarotes sarkano piparu
- 250 g sagrieztu sēņu
- 120 - 170 g Mocarellas siera, sagriezta lielos gabalos
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz ~ 200°C temperatūrai.
- Lielā traukā sajauc visas frikadelēm domātās sastāvdaļas.
- Veido nelielas bumbiņas. Liek uz cepešplāts, kura ir iesmērēta ar sviestu un cep 15 minūtes.
- Pa to laiku pagatavo mērci. Pannā uz mazas uguns uzkarsē tomātu mērci.
- Pievieno visas pārējās mērcei paredzētās sastāvdaļas, ieskaitot sēnes, oregano un jebkādas citas garšvielas pēc gaumes.
- Mērcei jāsabiezē.
- Kad frikadeles ir izcepušās, tās no cepešplāts pārliek pannā ar mērci.
- Katru frikadeli aplej ar mērci un pa virsu liek bazilika lapiņas.
- Pa virsu liek sieru un karsē uz vidējas uguns vēl 5 minūtes, kamēr izkūst siers.
- Frikadeles pasniedz ar dārzeņiem, makaroniem vai kā atsevišķu ēdienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!