Sastāvdaļas
- 340 g dāmu pirkstiņi
- 4 ēdamkarotes sviesta (izkausēts)
- 4 ēdamkarotes kafijas liķiera
- 225 g krēmsiera
- 225 g „Mascarpone” siera
- 200 g cukura
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes miltu
- 1 tāfelīte vidēji saldas šokolādes
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un tās apakšā ievieto siltumizturīgu bļodu ar ūdeni.
- Sasmalcina dāmu pirkstiņus un sajauc ar izkausēto sviestu, 2 ēdamkarotēm kafijas liķiera un ieklāj 23 cm lielā kūkas formā.
- Dziļā bļodā sajauc krēmsieru ar „Mascarpone” sieru un cukuru viendabīgā masā.
- Tad pievieno atlikušo kafijas liķieri, olas un miltus.
- Lēni un rūpīgi visu samaisa, pārklāj pār cepumu pamatni.
- Liek cepties vidējā cepeškrāsns līmenī aptuveni 40-45 minūtes.
- Kad kūka izcepusies, neizņemot to no cepeškrāsns un atstājot durvis pusvirus, atdzesē aptuveni 20 minūtes.
- Tad izņem to no krāsns un atdzesē pilnībā.
- Liek kūku ledusskapī vismaz uz 3 stundām vai labāk uz nakti.
- Tieši pirms kūkas pasniegšanas pārber to ar sarīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!