Tiramisu siera kūka

Tiramisu siera kūka Foto: Tiramisu siera kūka

Sastāvdaļas

  • 340 g dāmu pirkstiņi
  • 4 ēdamkarotes sviesta (izkausēts)
  • 4 ēdamkarotes kafijas liķiera
  • 225 g krēmsiera
  • 225 g „Mascarpone” siera
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 1 tāfelīte vidēji saldas šokolādes

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un tās apakšā ievieto siltumizturīgu bļodu ar ūdeni.
  2. Sasmalcina dāmu pirkstiņus un sajauc ar izkausēto sviestu, 2 ēdamkarotēm kafijas liķiera un ieklāj 23 cm lielā kūkas formā.
  3. Dziļā bļodā sajauc krēmsieru ar „Mascarpone” sieru un cukuru viendabīgā masā.
  4. Tad pievieno atlikušo kafijas liķieri, olas un miltus.
  5. Lēni un rūpīgi visu samaisa, pārklāj pār cepumu pamatni.
  6. Liek cepties vidējā cepeškrāsns līmenī aptuveni 40-45 minūtes.
  7. Kad kūka izcepusies, neizņemot to no cepeškrāsns un atstājot durvis pusvirus, atdzesē aptuveni 20 minūtes.
  8. Tad izņem to no krāsns un atdzesē pilnībā.
  9. Liek kūku ledusskapī vismaz uz 3 stundām vai labāk uz nakti.
  10. Tieši pirms kūkas pasniegšanas pārber to ar sarīvētu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes