Svētku uzkoda "Sēņu celmi"

Svētku uzkoda "Sēņu celmi" Foto: Svētku uzkoda "Sēņu celmi"

Sastāvdaļas

  • 1 svaiga bageta
  • 250 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 50 - 100 g cietā siera
  • 3-4 ēdamkarotes augu eļļas
  • sāls pēc garšas
  • zaļumi (dekorēšanai) - pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo pildījumu. Lai to izdarītu, ar nazi sasmalciniet sīpolus, papriku un sēnes.
  2. Labi sakarsētā pannā augu eļļā apcep dārzeņus un sēnes. Pievieno sāli pēc garšas.
  3. Sarīvē sieru.
  4. Sagrieziet bageti nelielos, apmēram 2-2,5 cm biezos gabaliņos. Viegli iespiediet vidu uz leju (mīkstumu).
  5. Pēc tam, kad pildījums ir izcepies un nedaudz atdzisis, sēnes un dārzeņus liek sagatavotajā maizē un pārkaisa ar rīvētu sieru.
  6. Gandrīz gatavo uzkodu liek uz cepešpannas un cep bagetes gabaliņus ar sēnēm, dārzeņiem un sieru līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.
  7. Pēc izvēles rotā ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes