Sastāvdaļas
- 300 g stirnas filejas
- 3 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
- sāls
- rožu paprika
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1/4 sīpola
- 75 g gaileņu
- 1/4 l gaļas buljona
- 1 glāze sarkanvīna
- 100 g skābā krējuma
- malti melnie pipari
- 1 ēdamkarote jāņogu želejas vai tomātu kečupa
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina, noņem plēves, izgriež cīpslas un mīkstumu sagriež plānās sloksnītēs.
- Pannā sakarsē eļļu, gaļu apcep no visām pusēm, pārliek citā traukā, uzkaisa sāli un paprikas pulveri.
- Sīpolu apcep sviestā, pievieno miltus un nepārtraukti maisot, sabrūnina.
- Pieliek sīki sagrieztas sēnes pielej gaļas buljonu.
- sēņu mērci pārlej pannā, kurā tika apcepta gaļa. Pielej krējumu un sarkanvīnu. Mērci samaisa un uzkarsē.
- Karstajā mērcē ieliek gaļu un ļauj 5 minūtes ievilkties.
- Pieliek sāli, piparus un jāņogu želeju vai tomātu kečupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!