Sastāvdaļas
- 500 g nomizotu kartupeļu
- 2 nomizotu balto spāņu sīpolu
- 150 ml olīveļļas
- 6 lauku vistas olas
Pagatavošana
- Pārgriež kartupeļus uz pusēm, sagriež biezās šķēlēs. Sīpolus sagriež ripiņās.
- Lielā pannā ielej olīveļļu, uzkarsē, pievieno tai sīpolus un viegli sautē 2-3 minūtes.
- Pievieno kartupeļus, cep 15 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz kartupeļi mīksti.
- Bļodā iesit olas. Kartupeļus un sīpolus izceļ no pannas un iemaisa olā.
- Pievieno sāli pēc garšas un ļauj visai masai atdzist 15 minūtes.
- Olu-kartupeļu masu liek mazākā pannā un turpina cept uz lēnas uguns, izmantojot lāpstiņu, lai omlete veidotos viendabīga.
- Pēc 3-4 minūtēm uz pannas liek palielāku plakanu šķīvi un apgriež omleti otrādi, to ieslidinot atpakaļ pannā un apcepot vēl pāris minūtes no otras puses.
- Gatavo omleti liek uz šķīvja un pirms pasniegšanas mazliet atdzesē.
Recepti iesaka šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!