Spageti makaroni ar citronu un Parmas sieru

Spageti makaroni ar citronu un Parmas sieru Foto: Spageti makaroni ar citronu un Parmas sieru

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa smalku spageti makaronu
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 citrons
  • 2 glāzes skāba krējuma
  • 1/2 tējkarotes sāls (vai vairāk - pēc garšas)
  • rīvēta Parmas siera
  • pētersīļu zaļumi
  • citrona sula (vēl papildus)

Pagatavošana

  1. Pannā uz mazas uguns izkausē sviestu ar olīveļļu. Pievieno sasmalcinātu ķiploku.
  2. No citrona izspiež sulu, pievieno un izslēdz uguni. Pievieno krējumu un visu samaisa.
  3. Pievieno citrona miziņu un sāli, pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
  4. Makaroniem nolej lieko ūdeni, liek tos cepamā formā, pārlej ar maisījumu, samaisa.
  5. Formu pārklāj ar foliju, liek cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā un cep 15 minūtes.
  6. Tad foliju noņem un cep vēl 7 - 10 minūtes.
  7. Izņem no cepeškrāsns un uzlej citrona sulu.
  8. Bagātīgi pārkaisa sarīvētu Parmas sieru un smalki sakapātus pētersīļu zaļumus.
  9. Uzpilina vēl dažus pilienus citrona sulas.
  10. Pasniedz ar kraukšķīgu franču maizi un vienkāršiem zaļajiem salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes