Sastāvdaļas
- 1 paciņa smalku spageti makaronu
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 citrons
- 2 glāzes skāba krējuma
- 1/2 tējkarotes sāls (vai vairāk - pēc garšas)
- rīvēta Parmas siera
- pētersīļu zaļumi
- citrona sula (vēl papildus)
Pagatavošana
- Pannā uz mazas uguns izkausē sviestu ar olīveļļu. Pievieno sasmalcinātu ķiploku.
- No citrona izspiež sulu, pievieno un izslēdz uguni. Pievieno krējumu un visu samaisa.
- Pievieno citrona miziņu un sāli, pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
- Makaroniem nolej lieko ūdeni, liek tos cepamā formā, pārlej ar maisījumu, samaisa.
- Formu pārklāj ar foliju, liek cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā un cep 15 minūtes.
- Tad foliju noņem un cep vēl 7 - 10 minūtes.
- Izņem no cepeškrāsns un uzlej citrona sulu.
- Bagātīgi pārkaisa sarīvētu Parmas sieru un smalki sakapātus pētersīļu zaļumus.
- Uzpilina vēl dažus pilienus citrona sulas.
- Pasniedz ar kraukšķīgu franču maizi un vienkāršiem zaļajiem salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!