Sastāvdaļas
- 1,5 l gaļas buljona
- 250 g kartupeļu
- 100 g mednieku desiņu
- 3 sālīti gurķi
- 2 sīpoli
- 2 lauru lapas
- 1 paprika
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 3 ēdamkarotes kaperu
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 1 tējkarote cukura
- citrons
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež gredzenos, augu eļļā apcep.
- Gaļas buljonu uzvāra, liek tajā apceptos sīpolus un tomātu pastu.
- Pievieno sīki sagrieztus sālītos gurķus, gredzenos sagrieztu papriku, lauru lapas, gabaliņos sagrieztus nomizotus kartupeļus.
- Zupu vāra 30 minūtes uz lēnas uguns.
- 10 minūtes pirms vārīšanās beigām, pievieno sagrieztas mednieku desiņas.
- Gatavai soļankai pievieno kaperus, piparus, sāli un cukuru.
- Zupu lej šķīvjos, pievieno citrona šķēlīti un skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!