Sastāvdaļas
- 250 g rūgtās šokolādes (70%)
- 225 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamk. citrona sulas
- rīvēta citrona miziņa
- 5 olas
- 1 ēdamk. miltu
- pūdercukurs rotāšanai
Pagatavošana
- Šokolādi un sviestu liek katliņā, liek uz uguns - izkausē, samaisa viendabīgā masā.
- Pievieno cukuru, maisa, kamēr cukurs izkūst.
- Atsevišķā bļodā, ar mikserpulti, sakuļ olas viendabīgā masā.
- Šokolādes masu mazliet atdzesē, un tad pievieno olu masu - ātri visu sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno rīvētu citrona miziņu, citrona sulu un miltus - visu samaisa.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Mīklu lej ieeļļotā veidnē un cep 30-35 minūtes.
- Torti atdzesē.
- No kartona izveido rotājuma trafaretu.
- Trafaretu uzliek uz tortes, uzkaisa pūdercukuru, un uzmanīgi noņem trafaretu.
- Torti vēl var rotāt ar marcipāna rozītēm, putukrējuma rozītēm, ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!