Šokolādes torte franču gaumē

Šokolādes torte franču gaumē Foto: Šokolādes torte franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 250 g rūgtās šokolādes (70%)
  • 225 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamk. citrona sulas
  • rīvēta citrona miziņa
  • 5 olas
  • 1 ēdamk. miltu
  • pūdercukurs rotāšanai

Pagatavošana

  1. Šokolādi un sviestu liek katliņā, liek uz uguns - izkausē, samaisa viendabīgā masā.
  2. Pievieno cukuru, maisa, kamēr cukurs izkūst.
  3. Atsevišķā bļodā, ar mikserpulti, sakuļ olas viendabīgā masā.
  4. Šokolādes masu mazliet atdzesē, un tad pievieno olu masu - ātri visu sakuļ viendabīgā masā.
  5. Pievieno rīvētu citrona miziņu, citrona sulu un miltus - visu samaisa.
  6. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  7. Mīklu lej ieeļļotā veidnē un cep 30-35 minūtes.
  8. Torti atdzesē.
  9. No kartona izveido rotājuma trafaretu.
  10. Trafaretu uzliek uz tortes, uzkaisa pūdercukuru, un uzmanīgi noņem trafaretu.
  11. Torti vēl var rotāt ar marcipāna rozītēm, putukrējuma rozītēm, ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes