Sastāvdaļas
- 1 1/2 glāzes kefīra
- 1 1/2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura (1 glāze - krēmam)
- 300 g tumšās šokolādes (izkausētas)
- 2 olas
- 200 g saldkrējkuma sviesta
- 1/2 paciņa cepamā pulvera
- 400 g trekna skābā krējuma
Dekorēsanai:
- šokolādes skaidiņas
- kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno šķipsniņu sāls.
- Pakāpeniski pievieno kefīru, izsijātus miltus un kausēto šokolādi. Rūpīgi visu saputo viendabīgā masā.
- Tad pievieno cepamo pulveri un viegli iemaisa mīklā.
- Mīklu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno skābo krējumu.
- Ja vēlaties var pievienot vaniļas cukuru vai ko citu garšai, pēc jūsu gaumes.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu. Dekorē ar šokolādes un kokosriekstu skaidiņam vai jebko citu, pēc jūsu gaumes.
- Pirms pasniegšanas kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!