Sastāvdaļas
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 125 g saldkrējuma sviesta
- 30 ml šķidra medus
Mīklai:
- 200 g miltu
- 100 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 100 g cukura
- 1 tāfelīte tumšās šokolādes
- 1 tāfelīte baltās šokolādes
Pagatavošana
- Sviestu sajauc ar miltiem un cukuru un mīca līdz izveidojas mīklas bumbiņa.
- Klāj ietaukotā formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un cep 30 minūtes 200°C temperatūrā.
- Krēms: Iebiezināto pienu, sviestu un medu sajauc nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad temperatūru samazina un turpina karsēt, nepārtraukti maisot, līdz masa kļūst karameles krāsā (aptuveni 20 minūtes).
- Tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē.
- Pār mīklu pārlej karameļu krēmu un ievieto ledusskapī līdz krēms sacietē.
- Tad pārlej to ar izkausēto šokolādi un atkal ievieto ledusskapī.
- Dekorē ar baltās šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!