Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 75 g auksta, sagriezta sviesta
- 150 ml auksta piena
- rūgtā šokolāde (70%) daudzums pēc garšas
- 1 sakulta ola
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz ~ 210°C temperatūrai, veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru.
- Miltu maisījumā, ar rokām, iemīca sviestu.
- Pielej pienu un samīca mīklu.
- Mīklu liek uz koka virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un izveltnē taisnstūra formā, 3 mm biezumā.
- Mīklu sagriež 12 vienādos gabalos, uz katra gabala liek šokolādes gabaliņu.
- Šokolādi ietin mīklā, galus aizspiež.
- Bulciņas liek veidnē, katru pārziež ar sakultu olu.
- Cep 15-20 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Šokolādes bulciņas pasniedz ar kafiju vai pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!