Šmorētas "gaļīgās" ribiņas

Šmorētas "gaļīgās" ribiņas Foto: Šmorētas "gaļīgās" ribiņas

Šmorētas "gaļīgās" ribiņas
(ar sautētiem skābiem kāpostiem un kartupeļu kroketēm)
Ribiņām:
Cūku ribu gabals
2 sīpoli
2 daivas ķiploka
Saldais krējums 200 ml
Ja ribiņas ir biezas, ar daudz gaļas, parasti tās gatavoju tieši šādi. Vasarā gatavoju arī uz grila, bet tas jau ir cits stāsts.
Ribiņas sagriežu, atdalot katru ribu. Apcepu uz pannas zeltaini brūnas, cepot uzkaisu sāli un piparus. Katliņā lieku sagrieztus sīpolus un ķiplokus, nedaudz apsutinu ar nedaudz eļļas.
Kārtoju ribiņas uz sīpoliem, uzleju pusglāzi karsta ūdens, uzlieku vāku un sutinu, kamēr gaļa mīksta.
Uzleju saldo krējumu, pielieku vēl garšvielas, uzkarsēju un izslēdzu karstumu.
Sautētie kāposti - katra saimniece/saimnieks gatavo pa savam. Visi veidi labi.
Kartupeļu kroketes - bija pāri palikusi kartupeļu biezputra, tad nu nolēmu pārtaisīt kroketēs.
700 g kartupeļu biezputras
2 olas
Garšvielas
Rīvmaize
Biezputru samīcīju ar olām un garšvielām. Izveidoju bumbiņas, apvārtīju rīvmaizē un ieliku uz stundu ledusskapī. Cepu līdz 200 ' uzkarsētā cepeškrāsnī, kamēr viegli brūnas. Var, protams, fritēt eļļā, būs brūnākas, kraukšķīgākas, bet treknākas.

Recepti piedāvā un iesaka:  Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes