Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 1 ola
- 1/2 glāzes cukura
- 2 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 600 g svaigu ķiršu
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Bļodā izsijā miltus, kopā ar cepamo pulveri, pieber cukuru, samaisa.
- Pievieno olu, skābo krējumu, mīkstu sviestu, samīca mīkstu mīklu.
- Vienu trešdaļu mīklas, ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā uz 30 minūtēm.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek atlikušo mīklu, izveido 2 cm augstas maliņas.
- Ķiršiem izņem kauliņus un nolej izdalījušos sulu.
- Ķiršiem pārkaisa kartupeļu cieti un liek uz mīklas veidnē, izlīdzina.
- No saldētavas izņem mīklu un pārrīvē pāri ķiršiem.
- Cep 180°C temperatūrā, 45 minūtes.
- Pīrāga virsmai jākļūst brūnganai.
- Gatavu pīrāgu pilnībā atdzesē un tad pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!